2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi Beyaz Önlük Giydirme Töreni

•  26 Kasım 2021 Cuma

Fakültemiz tarafından Beyaz Önlük giyme töreni düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay,  Dekanımız Prof. Dr. Ataç Çelik, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılında Fakültemizi birincilikle kazanan Selinay Göksel yapmış olduğu konuşmada, “Vatanına milletine bağlı, meslek ahlakına sahip, işinin ehli bireyler olacağız. Dünyanın en kutsal mesleği olan hekimliğin bir simgesi olan beyaz önlüğü ömrümüzün sonuna kadar onurla taşıyacağız. Dürüst ve etik ilkelere bağlı, meslek ahlakına uygun davranacağız. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ederim” dedi.

2020-2021 eğitim öğretim yılında Fakültemizi birincilikle kazanan Hatice Göçerli yapmış olduğu konuşmada, “Bir insanın acısını dindirmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu biliyorum, bu nedenle sağlık alanında çalışmak istedim. Bu anı yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum. Beyaz önlüğü giyerek hekimliğin tüm sorumluluğunu üstlendiğimizi biliyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlere ve her zaman bana destek olan aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Dekanımız Prof. Dr. Ataç Çelik yaptığı konuşmada fakültemiz hakkında bilgi vererek her branşta uzman hekim yetiştirildiğini, öğrencilere ve bölgeye önemli katkılar sunulduğunu ifade etti. Pandemi sürecinin eğitimi oldukça etkilediğini söyleyen Çelik, üniversitemizde eğitim sürecinin pandemi önlemlerine riayet edilerek devam ettiğini belirtti. Öğrencilerin beyaz önlüğün temsil edeceği değerleri en iyi şekilde muhafaza edeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Çelik, beyaz önlüğün ve gelecekteki mesleğin tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, Fakültemizin salgın döneminde çok önemli işler yürüttüğünü, pandemi sürecinde öğrencilerimizin eğitimlerinin aksatılmadan devam ettirildiğini belirtti. Öğrencilere seslenen Rektörümüz, “Uzun çabalar sonucunda Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandınız. Tebrik ediyorum. Beş yıl sürecek olan eğitiminiz çok hızlı geçecektir. Geleceğinizle ilgili bir planlama yapın ve hocalarınızı takip ederek mesleğinizin en ince ayrıntılarını öğrenin. Sanat, kültür, edebiyat ve hekimlik alanında kendinizi geliştirin. Böylece sadece diploma değil ciddi bir kişilik ve bir hobi edinmiş olursunuz. Ailenize, vatanınıza ve milletinize hayırlı bir evlat olmanızı dileriz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrası Fakültemiz öğrencilerine Beyaz Önlükleri Rektör, Rektör yardımcıları ve Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından giydirildi.